Продукти:
3 кг брюсельської капусти
Для маринаду:
2 склянки води,
60 г цукру, 20 г солі,
1 скклянка фруктового оцту (5%),
по 5 горошин чорного та духм’яного перцю,
4 бутони гвоздики або 3 зонтики укропу,
3 листи естрагона або 3 гілочки петрушки,
2 листи чорної смородини,
2 г коріння хріну,
0,2 г пекучого перцю
Для маринаду в киплячу воду всипте цукор, сіль, прянощі, варіть на протязі 10-15 хвилин та охолодіть. Влийте оцет.
Качанчики капусти проваріть 5-8 хвилин та відкиньте на сито. Перекладіть у банки та залийте гарячим маринадом.
Банки можна закрити поліетиленовими кришками та зберігати на холоді. Якщо капуста призначена для довгого зберігання, банки з капустою простерилізуйте та герметично закатайте кришками.