Продукти:
1 кг малини
600 г цукру
1 л води
Щоб приготувати вино з малини, її мити не потрібно. На поверхні ягід знаходяться дріжджі, які й змушують бродити малинове вино. Переберіть малину, відокремлюючи погані ягоди і сміття. Розімніть малину до рідкого стану і помістіть в скляну ємність, щоб малинове вино мало місце для бродіння. Цукор насипте у воду, перемішайте до повного розчинення і залийте сиропом малину. Перемішайте малину, накрийте марлею і залиште бродити в теплому темному місці на 7-8 днів. Періодично кожен день перемішуйте малину дерев’яною паличкою. На восьму добу має з’явитися піна. Відокремте мезгу від соку, процідивши її через сито або марлю. Макуху викиньте. Накрийте банку гумовою рукавичкою з дірочкою або встановіть водний затвор, щоб гази, які утворюються при бродінні вина з малини, мали можливість виходу. На цьому етапі тихе бродіння триває приблизно 1,5 місяці, потім вино з малини стає прозорим, а на дно випадає осад. Злийте малинове вино з осаду за допомогою гнучкого гумового шланга. Для цього один кінець трубки опустіть в ємність із вином, не чіпаючи осад, а інший кінець помістіть в ємність, яку слід поставити нижче рівня вина, і потягніть повітря, поки не піде вино. Після цього перелийте вино з малини в чисті пляшки, закрийте пробками і залиште дозрівати на 2 місяці. Готове малинове вино має міцність 16-18 градусів. Таке вино може зберігатися в холоді кілька років.