Продукти:
Для крему:
5 лимонів,
250 г цукру,
4 яйця,
190 г вершкового масла,
Для коржів:
345 г борошна,
2 ч.л. розпушувача,
225 г вершкового масла,
300 г цукру,
4 яйця,
2-3 ч.л. цедри лимону,
135г нейтрального йогурту,
125г молока
Натріть жовтий шар цедри 2-3 лимонів в сотейник з товстим дном. Вижміть з 5 лимонів сік, так щоб отримати 250 г. Влийте в сотейник до цедри та перемішайте, додавши цукор. Збийте сюди ж яйця. Охолоджене вершкове масло поріжте кубиками та додайте в посудину до курду. Поставте на плиту на невеликий вогонь та помішуйте весь час вінчиком.
Масло має розтанути а курд почати загущуватись. Тоді знімайте з вогню та процідіть через сито від шматочків цедри. Коли курд остине, покладіть його, накривши харчовою плівкою в холодильник.
В мисці змішайте борошно та розпушувач.
В іншій мисці довго на максимальній швидкості збивайте м’яке вершкове масло з цукром, поки маса не стане білого кольору. Якщо курд буде мати в основі будь-який інший сік, а не лимонний. то кількість цукру можна зменшити до 200 г.
По черзі додавайте по яйцю та збивайте масу перед тим як додати наступне яйце. В бліду масу додайте цедру лимону та нейтральний йогурт (його можна замінити сметаною чи кефіром).
До цієї маси додайте половину муки, збийте та влийте молоко та додайте другу частину муки. Збийте. Тісто буде середньої густини, гладке, рівномірне і дуже красиве. Половину тіста розкатайте в прямокутному деко. Випікайте в розігрітій до 180 г духовці близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Як зазвичай, коржик в центрі підніметься, це не страшно. Переверніть та зніміть пергамент. Корж розріже навпіл. Процедуру повторіть з 2 частиною тіста. Получиться 4 гладенькі та білосніжні коржі по 2 см та обрізки.
Коржі перемастіть лимонним курдом. Отриманий лимонний торт, накривши кришкою, зберігайте в холодильнику. Смачного Вам!