Skip to content
Skip to content

Домашні кулінарні рецепти

Кулінарні рецепти улюблених став

Subscribe
  • Перші страви
    • Рецепти борщів
    • Рецепти супів
  • Другі страви
    • М’ясо рецепти
    • Рецепти з птиці
    • Рецепти з риби та морепродуктів
  • Гарніри
    • Рецепти гарнірів
    • Рецепти закусок
    • Рецепти каш
    • Рецепти макаронів
  • Запіканки
  • Солодке
    • Рецепти тортів
    • Рецепти випічок
    • Рецепти десертів
    • Рецепти напоїв
  • Салати
  • Консервування
  • Різне
    • Соуси
    • Інші рецепти
    • Корисна інформація
Головна » Лимонний торт з лимонним курдом та цитрусовими

Лимонний торт з лимонним курдом та цитрусовими

11tmaste197211 Лютого, 202011 Лютого, 2020

Продукти:
Для крему:
5 лимонів,
250 г цукру,
4 яйця,
190 г вершкового масла,
Для коржів:
345 г борошна,
2 ч.л. розпушувача,
225 г вершкового масла,
300 г цукру,
4 яйця,
2-3 ч.л. цедри лимону,
135г нейтрального йогурту,
125г молока

Натріть жовтий шар цедри 2-3 лимонів в сотейник з товстим дном. Вижміть з 5 лимонів сік, так щоб отримати 250 г. Влийте в сотейник до цедри та перемішайте, додавши цукор. Збийте сюди ж яйця. Охолоджене вершкове масло поріжте кубиками та додайте в посудину до курду. Поставте на плиту на невеликий вогонь та помішуйте весь час вінчиком.
Масло має розтанути а курд почати загущуватись. Тоді знімайте з вогню та процідіть через сито від шматочків цедри. Коли курд остине, покладіть його, накривши харчовою плівкою в холодильник.

В мисці змішайте борошно та розпушувач.
В іншій мисці довго на максимальній швидкості збивайте м’яке вершкове масло з цукром, поки маса не стане білого кольору. Якщо курд буде мати в основі будь-який інший сік, а не лимонний. то кількість цукру можна зменшити до 200 г.
По черзі додавайте по яйцю та збивайте масу перед тим як додати наступне яйце. В бліду масу додайте цедру лимону та нейтральний йогурт (його можна замінити сметаною чи кефіром).
До цієї маси додайте половину муки, збийте та влийте молоко та додайте другу частину муки. Збийте. Тісто буде середньої густини, гладке, рівномірне і дуже красиве. Половину тіста розкатайте в прямокутному деко. Випікайте в розігрітій до 180 г духовці близько 30-40 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Як зазвичай, коржик в центрі підніметься, це не страшно. Переверніть та зніміть пергамент. Корж розріже навпіл. Процедуру повторіть з 2 частиною тіста. Получиться 4 гладенькі та білосніжні коржі по 2 см та обрізки.
Коржі перемастіть лимонним курдом. Отриманий лимонний торт, накривши кришкою, зберігайте в холодильнику. Смачного Вам!

Навігація записів

Previous: Пісна запечена картопля з часником
Next: Запечена курка з яблуками та мандаринами

Також буде цікавим:

Спагетті з овочами

11 Серпня, 20213 Червня, 2023 admin

Тушкована картопля зі свининою

11 Лютого, 2020 Діана

Банановий чізкейк

4 Грудня, 20177 Грудня, 2018 Діана

Залишити відповідь Скасувати коментар

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.

Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.