Продукти:
2 лимона
150 г цукру
3 яйця
400 мл вершків (35%)
Жовтки відділіть від білків. До жовтків додайте цукор і збийте міксером до однорідної світлої маси. Натеріть цедру двох лимонів і витиснути з них 100 мл. соку. Сік і цедру додати до збитих жовтків. Ретельно перемішайте і залишіть на 25-30 хв.
Після цього цю суміш, за бажанням, можна пропустити через дрібне сито, щоб відокремити цедру лимона від жовткової маси. Збийте вершки. Збивати слід уважно: як тільки вершки набудуть консистенції густої сметани, збивання припиніть, інакше замість збитих вершків отримаєте вершкове масло. До вершків додайте жовткову масу і ретельно вимішайте вінчиком або ложкою. Потім збийте білки в густу штивну піну. Збиті білки додайте до вершків з жовтками і акуратно перемішайте вінчиком до однорідної маси. Отриману суміш вилийте в пластиковий контейнер і помістіть в морозильну камеру на 7-8 год. Для того, щоб у морозиві не утворилися кришталики льоду, перші 2 год. кожних 30 хв. (тобто 4 рази) його слід ретельно вимішувати ложкою.
Лимонне морозиво готове.