Продукти:
2 кг помідорів,
1 кг солодкого перцю,
2 ст. л. цукру,
1 ст. л. солі.
Очистіть помідори від шкірочки та подрібніть. Поставте помідорну масу на вогонь та варіть до зменшення вдвічі об’єму. Перець очистіть від насіння та наріжте смужками. Додайте до томатної маси та варіть до розм’якшення. Тоді додайте сіль та цукор і варіть ще кілька хвилин.
Розлийте лечо по стерилізованих банках. Слідкуйте, щоб перець повністю був покритий томатом. Накрийте кришками та стерилізуйте банки в киплячій воді, – 0,5 л банки протягом 20-25 хв, 1 л банки – 25-30 хв. Закупорте банки, загорніть до остигання. Зберігайте лечо на зиму прохолодному та сухому місці.
Сара Зільберштейн, Житомир.