Продукти:
500-600 г курячого супового набору
2 морквини
2 цибулини
0,5 шт. солодкого перцю
4-5 шт. картоплі
1 яйце
3-5 ст. л. борошна
сіль за смаком
Курятину залийте 3 літрами води, посоліть, додайте перець горошком і лаврушку. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, потім зменшіть полум’я і варить бульйон протягом 40 хвилин. Поки бульйон вариться, приготуйте локшину. Для цього збийте яйце, додайте до нього борошно і замішайте круте тісто. Розкачайте його в тонкий пласт і наріжте на смужки шириною 2,5-3 см. Кожну смужку в свою чергу наріжте на багато-багато тоненьких локшин – чим тонше – тим краще. Дайте злегка підсохнути. До речі, цієї кількості локшини може вистачити на 2 рази – половину можна заморозити. Додайте в бульйон нарізану картоплю і вийміть курятину. Дрібно наріжте цибулю, потріть на тертку моркву, наріжте дрібними кубиками перчик. Обсмажте все це на рослинному маслі протягом 5-6 хвилин, потім відправте в бульйон. Варіть ще хвилин 10. За 5 хвилин до готовності покладіть локшину. З відварених курячих кісточок зніміть м’ясо, порвіть його руками на невеликі шматочки, відправте до супу.
Ось і готовий курячий суп з домашньою локшиною. Приємного апетиту!