200 г вершків ( не менше 33% жирності )
200 г малини
3 повні ст. л. вівсяних пластівців
2 ст. л. цукрової пудри
1-2 ст. л. віскі або кон’яка
На сухій сковорідці підсмажте вівсяні пластівці до коричневого кольору і “горіхового” запаху. Смажити слід на малому вогні, постійно помішуючи, щоб пластівці не підгоріли. Малину разом з 1 ст. ложкою цукрової пудри подрібніть блендером до стану пюре. Охолоджені вершки вилийте в холодну посудину і збийте міксером до пишної маси. Потім додайте 1 ст. ложку з вершком цукрової пудри і ретельно перемішайте міксером. Збивати вершки слід на найменшій швидкості міксера, і при цьому уважно стежити, щоб їх не перезбити, інакше вони перетворяться на вершкове масло. До збитих вершків додайте підсмажені вівсяні пластівці та коньяк і ретельно перемішайте ложкою. В десертну посудину шарами викладіть малинове пюре і збиті вершки. За бажанням, десерт зверху можна притрусити чорним тертим шоколадом. Краннач готовий.
Приємного апетиту!