Продукти:
700 г картоплі,
300 г печериць,
1 цибулина,
1 помідор,
2 ст. ложки олії,
2 ст. ложки пісного майонезу,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком
Покрішіть цибулю дрібними кубиками. Гриби поріжте тонкими пластинками. Обсмажте цибулю в олії, додайте до неї гриби та смажте до випаровування рідини. В окремі посудини поріжте картоплю та помідори тонкими кружечками.
Деко для запікання змастіть олією. Картоплю поділіть на 3 рівні частини та викладіть першу на дно форми. Посоліть та поперчіть цей шар. Зверху викладіть шар смажених грибів.
Далі викладіть другий шар картоплі, посоліть та поперчіть. На цей шар викладіть пластинки помідорів. Вкрийте помідори останнім шаром картоплі, трохи полийте олією, посоліть і поперчіть та змастіть пісним майонезом.
Розігрійте духовку до 180 °С та відправте туди форму. Щоб приготувалась наша пісна картопляна запіканка з печерицями чекайте рум’яну скоринку близько 40 хвилин.
А тоді ще на 10 хвилин залиште запіканку настоятись та подавайте на стіл. Смачного Вам!