Головна > Рецепти запіканок > Картопляна запіканка з грибами та фаршем

Картопляна запіканка з грибами та фаршем

zapikanka_z_grybamyПродукти:
800 г картоплі,
300-400 г шампіньонів,
2 цибулини,
500 г фаршу,
1-2 ст. л. томатної пасти,
200-250 мл вершків,
100 г сиру,
кмин,
червона мелена паприка,
перець,
сіль.

Картоплю помийте, почистіть та наріжте скибками. Відваріть її в соленій воді близько 5-6 хвилин. Воду злийте. Цибулю наріжте квадратиками. Подрібніть шампіньйони. В сковорідці розігрійте трохи олію та обсмажте до прозорості половину цибулі, додайте гриби та добре їх обсмажте напротязі 7-8 хвилин. В кінці посоліть та поперчіть, додайте трохи кмину. Після цього гриби перекладіть в іншу посудину, а в цій же сковорідці обсмажте решту цибулі, додайте фарш та смажте близько 5 хвилин. Додайте томатну пасту, сіль, перець та вершки, червону паприку та добре перемішайте, дайте вершкам закипіти. Після цього додайте у фарш гриби та потушіть все разом кілька хвилин.
Тим часом поставте розігріватися духовку до 190-200 градусів.
У форму, в якій будете запікати викладіть половину фаршу з грибами на нього викладіть шар картоплі та поверх неї – решту грибів з фаршем. Посипте тертим сиром. Запікайте близько 30 хвилин. Ваша картопляна запіканка з грибами та фаршем готова до подачі. Перед подачею на стіл можете страву посипати свіжою зеленню.
Смачного Вам!