Продукти:
Для котлет:
3 скл. води,
1 скл. гречки,
2 цибулини,
4 ст. л. сухарів,
0,5 ч. л. кумину,
0,5 ч. л. коріандру,
олія,
сіль на смак.
Для підливки:
300 г шампіньйонів,
1 цибулина,
3 ст. л. борошна,
200 мл. грибного бульйону,
сіль,
чорний перець.
Почнемо готувати з грибної підливи, щоб зверху на неї викласти хрусткі гречані котлети. Наріжте цибулю кубиками та невеликими пластинками гриби (можна використати сушені гриби). Налийте олію в сковорідку та обсмажте подрібнені цибулю та шампіньйони до золотистого кольору. Посипте суміш борошном та додайте сюди грибного бульйону. Підлива стане насиченою та трохи загусне, завдяки борошну. Посоліть та поперчіть. Ось і Ваша грибна підливка готова.
Тепер приготуйте фарш на гречані котлети. Відваріть гречку в великій кількості води, таким чином отримаєте дуже пластичну гречку. В неї додайте потерту на дрібній терці цибулю. Вимішайте цю суміш, щоб вона стала як густе тісто. Додайте в нього кумин та коріандр, які нададуть їм смаку та аромату м’ясних котлет. Вимішайте та додайте панірувальних сухарів, завдяки чому тісто стане ще густішим.
З отриманої маси наліпіть котлетки та обваляйте їх в сухарях. Обсмажуйте на сковорідці з розігрітою олією.
Так Ваші гречані котлетки готові. Викладайте їх на грибний соус і смачного Вам!