Головна > Новини сайту > Готуємо страви з яєць

Готуємо страви з яєць

yayechnyaЩе з давніх часів в Україні яйця мали ритуальне та сакральне значення, їх готували на значні події – крашанки та писанки на Великдень, яєчні в перший день виходу пастухів на полонину. Сьогодні ж яйця готують як окремо, так і в складі інших страв, як за звичними нам рецептами, так і за рецептами з інших кухонь світу. І хоч здається, що нема нічого простішого, ніж приготувати страву з яєць, проте і в цій сфері є кілька хитростей. Знаючи їх, ви зможете приготувати яйця так, як ви хочете та полюбляєте. Всі ми знаємо, що яйця бувають в різному вигляді: варені, смажені, у складі омлета, тому і поради будуть до кожного варіанту приготування страви з яєць.

Та все ж, перша порада буде щодо зберігання яєць. Для того, щоб вони довше не псувались, їх слід зберігати в положенні гострим кінцем вниз, при температурі не нижче 2 градусів. Якщо виникла необхідність заморозити яйце, ви можете це зробити, та щоб його розморозити, покладіть його в холодну підсолену воду. Щоб перевірити свіжість яєць, їх слід занурити в дуже солену воду. Свіжі – опустяться на дно, не свіжі – плаватимуть на поверхні, а якщо яйце плаває в товщі води, – воно двохтижневої давності.

Перед приготуванням яйця промивайте холодною водою з додаванням харчової содиeggs
.
Щоб при варці яйця не тріскали, підсоліть воду. А для того, щоб зварити яйця, так, щоб жовток залишався рідким, опускайте яйця в киплячу воду та варіть від моменту кипіння напротязі 4 хвилин на великому вогні. Якщо ж ви поставите яйце в холодну воду та будете варити від моменту кипіння напротязі 10 хвилин на великому вогні, то жовток буде більш твердим за білок. Для того, щоб процес очищення яйця від шкарлупи, попередньо занурте його на 10 хвилин в холодну воду.

Для смаження яєчні, краще використовувати сковорідку з грубим дном. Для того, щоб приготувати смажене яйце з напіврідким жовтком, в сковорідці розігрійте олію або вершкове масло, розбийте в неї яйця та смажте півхвилини на сильному вогні, а після цього 1 хвилину на середньому. В іншому випадку – готуйте довше та накрийте кришкою сковорідку.

omletГотувати омлет краще за все з свіжих яєць (визначити їх свіжість ви вже вмієте). До омлету додають стільки чайних ложок рідини, скільки пішло яєць. А тією рідиною, згідно з рецептом, може бути молоко, вершки, бульйон, кефір, сметана чи, навіть, пиво. В нього також можуть додавати борошно, панірувальні сухарі або манну крупу, це робиться для того, щоб омлет получився пухким та не осідав. Традиційно, омлет готують на вершковому маслі, змішуючи його з яєчною сумішшю, але можна готувати також на салі або на олії.

Сподіваємося, Ви дізналися багато корисного, щоб процес приготування яєць став ще простішим та більш прогнозованим! Якщо після цього Ви почнете більш впевнено готувати яйця і не тільки, Ви та Ваші рідні будуть ще щасливішими! Смачних Вам страв!