Продукти:
100 г кісток свинокопченостей,
160 г копченої свинної грудинки,
280 г гороху,
2 л. бульйону з копченостями,
50 г кореню петрушки,
1 цибулина,
1 морква,
зелень кропу,петрушки,
2 ст. л. меленого чорного перцю,
сіль.
Горох замочіть в холодній воді на 3-4 години. Після цього в бульйоні, приготовленому з бульйонних кубиків з копченостями, проваріть кістки свинокопченостей. Дрібними кубиками поріжте цибулю, моркву та корінь петрушки. Грудинку наріжте кубиками та обсмажте в сковорідці, після цього додайте цибулю, та пасеруйте напротязі 5 хвилин. Тепер додайте в сковорідку моркву та петрушку, та пасеруйте до тих пір, поки олія не почне вбирати колір овочів.
В кипляций бульйонпокладіть набухший замочений горох та варіть його до готовності, після цього додайте пасеровані овочі з грудинкою. Суп посоліть, поперчіть та варіть ще 20 хвилин.
Гороховий суп з копченостями готовий, можете подавати до столу! Смачного Вам!