Продукти:
1,5 кг білокачанної капусти,
550 г м’яса кролика,
180 г сала,
90 г відварного рису,
120 г моркви,
60 г цибулі,
1 яйце,
620 мл води,
30 мл олії,
гострий томатний кетчуп,
подрібнена суміш перців
сіль.
Підготуйте капусту для голубців. Для цього розділіть капусту на окремі листи та бланшуйте їх напротязі 2 хвилин. Тепер відкиньте на друшлаг та зріжте потовщену частину листа. Відрізані частинки капусти та пірвані листи не викидайте, ними застеліть дно великої каструлі, щоб голубці не пригоріли.
Готуйте суміш для начинки: цибулю та моркву подрібніть та смажте в олії напротязі 3 хвилин. М’ясо та сало перемеліть м’ясорубкою. З’єднайте фарш з смаженими цибулею та морквою і додайте до суміші яйце, сіль, рис, суміш перців та 120 мл води і все добре перемішайте.
Настав час формувати голубці. Це робіть так, як звикли, та залежно від розмірів капустяних листів (діліть по половині, або закручуйте в цілий).На підготовлене листя викладіть начинку, зверніть їх конвертиками. Ваші голубці з м’ясом кролика викладайте в достатньо тісно, один до одного, в кілька рядів, проте врахуйте, що в процесі готування, голубці збільшуються в розмірі. Каструлю з кількома рядами голубців кладіть на плиту та заливайте рештою води. Тушіть голубці протягом 45 хвилин.
Готові голубці подавайте під кетчупом. Смачного Вам!