Головна > Рецепти десертів > Фрукти в чайному желе

Фрукти в чайному желе

jele_chaineПродукти:
1 ч.л. зеленого чаю,
3 ст. л. цукру,
сік половини лимону,
5 г желатину,
1 банан,
1 апельсин,
100 г винограду.

Пересипте в склянку желатин та залийте трьома столовими ложками холодної води. Залиште желатин, щоб розбух, на 10-15 хвилин. Тим часом заваріть зелений чай: всипте чай в заварний чайник, залийте 300 мілілітрами кип’ятку, дайте кілька хвилин настоятися. Після цього процідіть його через сито. Додайте в чай цукор та лимонний сік. Сюди ж додайте розбухший желатин. Перемішуйте суміш до тих пір, поки желатин повністю не розчиниться. Після цього остудіть.
Поки остиває чай з желатином, подрібніть фрукти. Апельсин та банан очистіть та наріжте кубиками. Виноградинки розрізайте на 2 частинки, видаляючи з них кісточки.
Нарізані фрукти викладіть в бокали та залийте їх охоловшою сумішшю зеленого чаю та желатину. Покладіть бокали в холодильник до тих пір, поки желе повністю не застигне. Це десь займе 5 годин.
Фрукти в чайному желе готові. За бажанням можете прикрасити желе м’ятою. Смачного Вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.