Головна > Рецепти запіканок > Фріттата з беконом

Фріттата з беконом

frattata_z_bukonomПродукти:
6 яєць
80 г бекону
80 г консервованої кукурудзи
150 г болгарського перцю
100 г цибулі порей (біла частина) або ріпчаста цибуля
50 г сиру Пармезан
2 ст. л. оливкової олії
маленький пучок петрушки
сіль і чорний мелений перець за смаком

Цибулю порей наріжте кільцями, бекон наріжте соломкою, болгарський перець очистіть від плодоніжки, насіння і також наріжте соломкою. Сир натріть на терці, а зелень петрушки посічіть ножем. Яйця збийте вінчиком, до них додайте сир, сіль, чорний мелений перець за смаком і перемішайте. На оливковій олії обсмажте цибулю порей до м’якості. Додайте бекон, смажте на невеликому вогні до рум’яної скоринки. Далі додайте кукурудзу і болгарський перець. Перемішайте, трошки посоліть і, помішуючи, тушкуйте 3-4 хв. щоб перець трохи зм’як. Додайте подрібнену зелень петрушки, перемішайте. Потім овочі залийте сирно-яєчною сумішшю. Перемішувати не потрібно. Страву потримайте на дуже малому вогні 3-4 хв., поки не схопляться краї фріттати. Після того страву помістіть у розігріту до 180 °С духовку або поставте під гриль і там вже доведіть до готовності. Як тільки фріттата повністю загусне, – її слід вийняти з духовки, порізати на порційні шматки і подавати до столу.

Фріттата готова. Приємного апетиту!