Домашня піца

dom_pizaПродукти:

Для тіста:
400 г борошна,
6 г сухих дріжджів (півпакетика),
0,5 ч. л. солі,
35-40 г маргарину,
1 ч. л. цукру,
0,5 склянки молока або води.

 

Для начинки:
2 ст. л. кетчупу або томатної пасти,
2 цибулини,
20 г олії,
150 г твердого сиру
0,5 склянки сметани або майонезу
1 яйце,
100-150 г ковбаси або сосисок,
3-4 помідори,
1-2 болгарські перці,
200 г маринованих грибів,
зелень петрушки та кропу,
сіль та перець по смаку.

Ви бачите, що продуктів піца потребує різноманітних, але не велику кількість. І якщо Ви забажаєте, – можете імпровізувати, – забрати деякі продукти (крім основних) чи додати ті, які Вам більше смакують (куряче мясо, бекон, оливки, гострий перець, креветки, ананаси, кукурудза, нутелла). В Вас вийде унікальна домашня піца, проте компонуйте продукти, які зможете спожити разом:)
Робимо тісто: Просійте борошно та додайте в ноого дріжджі, цукор і воду (або молоко) та замісіть тісто. Додайте маргарин, сіль і добре вимісіть тісто. Залиште його в теплі на 40-50 хв., щоб тісто підросло. Тоді розкатайте тісто в пласт товщиною 0,5 см.
Включіть духовку розігрітись до температури 220-230 градусів, а деко змастіть олією та присипте тонким шаром борошна.Тісто поставте в деко, сформуйте краї піци.
Накладайте начинку Вашої піци, повторюючи основні кроки, та додаючи необдхідні Вам інгредієнти: Змастіть тісто кетчупом (чи томатною пастою), покладіть попередньо нарізану та підсмажену на олії цибулю. Сир поділіть на 2 частини та натріть. Першу частину сиру змішайте з яйцем, майонезом чи сметаною. Цю суміш поперчіть та посоліть та рівномірно викладіть на піцу. Тепер розкладіть шматочки ковбаси( сосиски), нарізаний болгарський перець, попередньо промиті гриби, кружальця помідорів. Посипте зеленню. А зверху притрусіть тертим сиром. Відправте піцу в духовку на 20-25 хв.
Смачного Вам!