Продукти:
1 кг житніх сухарів,
8-10 л води,
25 г дріжджів,
200 г цукру,
50 г родзинок,
25 г м’яти.
Житній хліб наріжте скибками та підсужіть до рум’яності в духовці. Сухарі покладіть в каструлю та залийте кип’ятком. Залиште постояти близько 3-4 годин. Отриманий настій процідіть, додайте дріжджі, цукор, м’яту та накрийте рушником. Залиште на 5-6 годин, щоб суміш перебродила.
Після виникнення піни вдруге процідіть та розлийте в пляшки (бажано в скляні), в кожну пляшку вкиньте трохи родзинок. Пляшки щільно закрийте та поставте в холодне місце.
Через 3 дні домашній квас готовий до вживання. Приємного Вам квасу!