Чебуреки

cheburekПродукти:

Для начинки:
500 г баранини;
1 шт. цибулі ріпчатої;
3-4 зубчики часника;
1 пучок кінзи;
3 ст. л. майонезу.
Для тіста:
4 ст. муки;
1 ст. молока;
1 яйце;
2 ст. л. вершкового масла;
1 ч. л. солі;
мелений перець, паприка та сіль по смаку;
0,5 ст. соняшникової олії.

Готуємо тісто: Змішайте молоко, сіль та олію в каструлі, доведіть до кипіння, після чтого додайте півстакану муки. Дайте тісту охолонути та вбийте в нього яйце. Додайте муку, поки тісто не загусне. Замісіть руками, якщо необхідно, додайте муки. Тісто заверніть у харчову плівку.
Для начинки: М’ясо пустіть через м’ясорубку. Отриманий фарш посоліть та поперчіть перцем та паприкою. Очистіть та роздавіть часник. Мілко накрішіть ріпчату цибулю. Додайте її в фарш. Перемішайте та додайте 2-3 ст. л. майонезу. Під холодною водою промийте кінзу, наріжте та додайте до фаршу та перемішайте.
Приготуйте круглі заготовки з тіста: Від цільного тіста відірвіть кусочок діаметром близько 3 см та розкатайте, щоб тісто стало дуже тонким.
В половинку заготовки накладіть 2 ст. ложки начинки, залишивши по краях близько 1 см. Зігніть тісто, накривши вільною половинкою начинку, вирівняйте краї по всій довжині. Заліплюйте без пропусків. Продовжуйте ліпити чебуреки, та тим часом розігрійте сковородку з третиною стакану олії.
Бажано, щоб на сковородку помістились 2 чебуреки. Обсмажуйте, поки нижня частина не стане золотистого кольору. Переверніть на іншу сторону. Готові чебуреки покладіть на тарілку та накрийте, щоб не охололи. Подавайте їх теплими з кефіром або огірковим соусом.
Смачного Вам!