Продукти:
1 скл. борошна
300 г сиру сулугуні
0,5 скл. води
сіль за смаком
Замішайте тісто. Беріть борошно, додайте дрібку солі і воду. Вимішуйте руками. Якщо потрібно, підмішайте ще трохи борошна. Тісто має вийти досить пружним і еластичним, щоб тісто можна було розкачати як можна тонше. І при цьому воно б не порвалося. Наш колобок не повинен липнути без борошна до столу. Тісто можна приготувати заздалегідь. Добу він спокійно може зберігатися в холодильнику. Для більш тривалого зберігання краще прибрати в морозилку.
Готове тісто на 30 хвилин прибираємо в холодильник.
Тепер начинка.
Сир натріть на тертці. Краще сир все таки спробувати. Сулугуні буває різний за солоності. Якщо сир пріснуватий, то його треба підсолити. Начинка готова. В принципі можна використовувати будь-який сир. Просто з сулугуні витрата сиру буде менше, а чебуреки будуть соковитіше. Тепер діліть тісто на шматочки і розкачайте тісто для чебуреків. На кожен лист тіста (на його половину) викладіть начинку, не надто багато. Зробіть і посмажте спочатку один чебурек, і спробуйте. Тепер накрийте другою половиною тіста. І почининайте притискати тісто прямо до начинки від середини до країв. Потрібно вигнати все повітря з чебурека, щоб під час смаження вони не лопнули, і начинка не витекла. Головне – це міцно скріпити тісто по краях. Тепер приступайте до смаження. Є два варіанти смаження – в маслі і на сухій сковороді. Це вже справа смаку. Але чебуреки з сиром на мій смак смачніше смажені в олії. Олія повинна закипіти на сковороді, викладаємо чебуреки і смажимо з кожного боку до рум’янцю (приблизно 1-2 хвилини). Чебуреки з сиром готові! Їсти їх треба гарячими, але пару хвилин дайте їм охолонути).
Смачного!