Продукти:
5 білків,
50 г борошна,
75 г цукрової пудри,
50 г цукру,
ванільний цукор,
10 г какао,
1 ч. л. лимонного соку,
щіпка солі,
80 г чорного шоколаду,
60 г вершкового масла.
Пропорції продуктів подано у розрахунку на форму діаметром 20см. Спочатку Вам слід розігріти духовку до температури 180 градусів.
Тепер збийте білки з щіпкою солі, додайте цукор, ванільний цукор та збивайте ще 1-2 хвилини. Просійте борошно, какао та цукрову пудру в іншу миску. Поступово всипайте її вміст до білків та добре вимішуйте, щоб не утворювалось згустків. Форму для випікання нічим не змащуйте, не застеляйте пергаментом, а просто влийте тісто в форму та випікайте півгодини при 180 градусах.
Коли корж випечеться, вийміть з духовки форму та переверніть її, помістивши краї форми на опори. Зачекайте, щоб бісквіт охолов. Тим часом підготуйте глазур з шоколаду та масла, розтопивши їх на водяній бані або в мікрохвильовці, перемішавши їх до однорідної маси. Поверніться до Вашого бісквіту: пройдіться ножем між коржем та краями форми. Стукніть формою по столу, щоб бісквіт випав. Тепер покрийте верх бісквіту глазурю.
Смачного Вам!