Головна > М'ясо рецепти > Баранина з картоплею та чорносливом, тушена в горщику

Баранина з картоплею та чорносливом, тушена в горщику

gorschuk_z_myasomПродукти на 4 горщики, об’ємом 0,5 л:
800-900 г баранини (з кісточкою),
6 картоплин,
12 шт. чорносливу,
2 великих цибулини,
4 зубчики часнику,
олія для смаження,
зелень кінзи або петрушки,
сіль,
свіжо змолений перець,
духм’яний перець,
лавровий лист

Для того, щоб баранина з картоплею та чорносливом, тушена в горщику получилась на славу, необхідно підготувати півлітрові горщики.Вимийте та обсушіть баранину. Відділіть м’ясо від кісток та зріжте зайвий жир (частину жиру можна залишити).
Кістки покладіть в каструлю та залийте холодною водою. Доведіть воду до кипіння, зніміть піну та покладіть кілька горошин духм’яного перцю, лавровий лист, накрийте кришкою та варіть при слабкому кипінні коло 40 хвилин. В кінці варки бульйон посоліть. М’ясо наріжте кубиками.
Цибулю очистіть та наріжте чвертькільцями. Часник очистіть та подрібніть. Картоплю вимийте, очистіть, ще раз вимийте та наріжте середніми кубиками.
Чорнослив вимийте та розріжте на пововинки.
На добре розігрітій з невеликою кількістю олії сковорідці обсмажте шматочки м’яса до рум’яної кірки. (Обсмажувати краще на великому вогні невеликими партіями, щоб м’ясо не пускало соку) Обсмажене м’ясо виберіть зі сковорідки. Додайте в сковорідку трохи олії та всипте цибулю, трохи посоліть та обсмажте до м’ягкості.
В керамічні горщики розкладіть підготовлені інгредієнти:
На дно покладіть м’ясо, трохи посоліть та поперчіть.На м’ясо покладіть картоплю, посипте часником, трохи посоліть та поперчіть. Потім викладіть чорнослив та цибулю, трохи поперчіть, якщо треба, посоліть. Влийте в горщики бульйон з баранини (наливайте по плечики). Замість бульйону з баранини можна взяти овочевий бульйон або воду.
Закрийте горщики кришками, поставте в холодну духову піч. Готовте близько 2 годин за температури 180 градусів цельсія (чим довше тушити баранину, тим м’ягкішою вона буде).
Обережно вийміть горщики з духовки та дайте постояти їм 10-15 хвилин. При подачі посипте зеленню кінзи або петрушки (по бажанню можете посипати свіжим рубленим часником).
Смачного Вам!