Skip to content
Skip to content

Домашні кулінарні рецепти

Кулінарні рецепти улюблених став

Subscribe
  • Перші страви
    • Рецепти борщів
    • Рецепти супів
  • Другі страви
    • М’ясо рецепти
    • Рецепти з птиці
    • Рецепти з риби та морепродуктів
  • Гарніри
    • Рецепти гарнірів
    • Рецепти закусок
    • Рецепти каш
    • Рецепти макаронів
  • Запіканки
  • Солодке
    • Рецепти тортів
    • Рецепти випічок
    • Рецепти десертів
    • Рецепти напоїв
  • Салати
  • Консервування
  • Різне
    • Соуси
    • Інші рецепти
    • Корисна інформація
Головна » Бананові пончики

Бананові пончики

susanna19 Вересня, 201611 Листопада, 2016

Bananovi-ponchikiПродукти:
масло для змащування форми;
1-1/2 скл. борошна
3/4 скл. темного цукру
1/2 ч. л. харчової соди
1/2 ч. л. солі крупного помелу
1/4 ч. л. пекарського порошку
1/4 ч. л. кориці
1/4 ч. л. мускатного горіха
2 стиглих банана
1 яйце
1/2 скл. яблучного пюре без цукру
1/2 ст. л. екстракту ванілі

Для глазурі:
85 г вершкового сиру
3 ст. л. цукрової пудри;
2 с. л. молока;
1/4 ч. л. екстракту ванілі;
1/4 склянки волоських горіхів.

Три четверики склянки цукру можливо забагато, враховуючи, що банан сам по собі теж дуже солодкий, але тим, хто займається розумовою працею це не так страшно: цукор допомагає роботі мозку.

До темного цукру додайте просіяне через сито борошно, сіль, пекарський порошок, корицю і свіжий мускатний горіх і відставте ненадовго в сторону. Використовуйте толкачик або інше пристосування, за допомогою якого Ви готуєте картопляне пюре, розімніть в середній мисці банани. До розім’ятого банану додайте яблучне пюре, екстракт ванілі і одне яйце. Гарненько перемішайте. Перемішайте пюре і сипучі інгредієнти. Якщо на смак тісто Вам сподобалося, то в запеченому вигляді воно Вам сподобається ще більше. Змастіть форму для пончиків. Для цього використовуйте оливкове, кокосове або вершкове масло. Кожну формочку наповніть тістом на 3/4. Поставте в духовку, розігріту до 160-165 градусів, і випікати 17-20 хвилин. Дайте постояти 5 хвилин, щоб пончики трохи охололи. Якщо Ви готуєте в одній формі, то дайте їй охолонути до кінця, перш ніж приготувати наступну партію. Зручніше, звичайно, якщо у Вас є кілька однакових форм.

Поки пончики остигають, є час, щоб приготувати глазур.
Для цього Вам знадобляться екстракт ванілі, вершковий сир, цукрова пудра, молоко. Змішайте злегка підтоплений (навіть трохи підігрітий) вершковий сир з цукровим порошком і екстрактом ванілі. Перемішуйте і почніть поступово вливати молоко, поки маса не досягне потрібної консистенції. Постарайтеся не зробити глазур занадто рідкою, так вона не дасть потрібного ефекту. Накришіть трохи волоських горіхів. Занурте в глазур пончик. Повторюйте процедуру з усіма пончиками і викладіть їх на решітку для запікання. Посипте подрібненими горіхами. Ці  бананові пончики за смаком нагадують кекси і, якщо у Вас немає спеціальних форм можна скористатися формами для кексів. Безумовно такий сніданок не залишиться на тарілках, а буде з’їдений до останньої крихти. Смачного!

 

Навігація записів

Previous: Закуска з тунцем
Next: Чебуреки з сиром

Також буде цікавим:

Різдвяний вінок

11 Серпня, 20215 Листопада, 2024 11tmaste1972

М’ясний кекс з куркою та сухофруктами

30 Липня, 202116 Лютого, 2025 11tmaste1972

Банановий чізкейк

4 Грудня, 20177 Грудня, 2018 Діана

Залишити відповідь Скасувати коментар

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.

Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.