Продукти:
масло для змащування форми;
1-1/2 скл. борошна
3/4 скл. темного цукру
1/2 ч. л. харчової соди
1/2 ч. л. солі крупного помелу
1/4 ч. л. пекарського порошку
1/4 ч. л. кориці
1/4 ч. л. мускатного горіха
2 стиглих банана
1 яйце
1/2 скл. яблучного пюре без цукру
1/2 ст. л. екстракту ванілі
Для глазурі:
85 г вершкового сиру
3 ст. л. цукрової пудри;
2 с. л. молока;
1/4 ч. л. екстракту ванілі;
1/4 склянки волоських горіхів.
Три четверики склянки цукру можливо забагато, враховуючи, що банан сам по собі теж дуже солодкий, але тим, хто займається розумовою працею це не так страшно: цукор допомагає роботі мозку.
До темного цукру додайте просіяне через сито борошно, сіль, пекарський порошок, корицю і свіжий мускатний горіх і відставте ненадовго в сторону. Використовуйте толкачик або інше пристосування, за допомогою якого Ви готуєте картопляне пюре, розімніть в середній мисці банани. До розім’ятого банану додайте яблучне пюре, екстракт ванілі і одне яйце. Гарненько перемішайте. Перемішайте пюре і сипучі інгредієнти. Якщо на смак тісто Вам сподобалося, то в запеченому вигляді воно Вам сподобається ще більше. Змастіть форму для пончиків. Для цього використовуйте оливкове, кокосове або вершкове масло. Кожну формочку наповніть тістом на 3/4. Поставте в духовку, розігріту до 160-165 градусів, і випікати 17-20 хвилин. Дайте постояти 5 хвилин, щоб пончики трохи охололи. Якщо Ви готуєте в одній формі, то дайте їй охолонути до кінця, перш ніж приготувати наступну партію. Зручніше, звичайно, якщо у Вас є кілька однакових форм.
Поки пончики остигають, є час, щоб приготувати глазур.
Для цього Вам знадобляться екстракт ванілі, вершковий сир, цукрова пудра, молоко. Змішайте злегка підтоплений (навіть трохи підігрітий) вершковий сир з цукровим порошком і екстрактом ванілі. Перемішуйте і почніть поступово вливати молоко, поки маса не досягне потрібної консистенції. Постарайтеся не зробити глазур занадто рідкою, так вона не дасть потрібного ефекту. Накришіть трохи волоських горіхів. Занурте в глазур пончик. Повторюйте процедуру з усіма пончиками і викладіть їх на решітку для запікання. Посипте подрібненими горіхами. Ці бананові пончики за смаком нагадують кекси і, якщо у Вас немає спеціальних форм можна скористатися формами для кексів. Безумовно такий сніданок не залишиться на тарілках, а буде з’їдений до останньої крихти. Смачного!