Продукти:

400 г творогу,

200 г вівсяного печива,

70 г вершкового масла,

150 г цукру,

4 банани,

3 яйця,

1 ст. л. лимонного соку.

 

Для того щоб приготувати банановий чізкейк за цим рецептом, окрім вищеперелічених продуктів, Вам знадобиться мультиварка.

Печиво подрібніть до стану крихт. Розтопіть вершкове масло у мультиварці, ввімкнувши режим “Смаження”. Та змішайте крихти печива з розтопленим маслом. Чашу мультиварки застеліть кругом пергаменту або просто змастіть форму м’ягким вершковим маслом. Викладіть на її дно отриману суміш та добре спресуйте. Цей крок можна виконати, придавлюючи крихти печива дном звичайної чашки.

Тепер приготуємо начинку. Банани очистіть від шкірки та розімніть виделкою або подрібніть їх в блендері. Додайте до бананів лимонний сік та добре перемішайте. В окремій посудині змішайте творог зі сметаною та яйцями. Додайте цукор та добре перемішайте. А тепер об’єднайте обидві суміші та змішайте так, щоб творожна суміш стала однорідною.

Вилийте бананово-творожну начинку на корж з печива. Закрийте кришку мультиварки та ввімкніть режим “Випічка” на 1 год. 10 хв. (Залежно від фірми мультиварки, час приготування може бути різним, до прикладув мультиварці “Polaris” чізкейк приготується за 70 хв, а в мультиварці “Panasonic” – 60-65хв.

Після приготування не поспішайте виймати десерт. Залиште його в мультиварці томитись ще годину. Банановий чізкейк можна прикрасити шматками бананів, розтопленим шоколадом, збитими вершками та листочком м’яти.