Продукти:
3 курячих стегенця,
3 середні картоплини,
2 середні морквини,
2 середні цибулини,
1 маленька цибулина,
1 стебло селери,
3 зубчики часника,
10 горошин чорного перцю,
1 лавровий лист,
1 ч. л. сухої суміші прованських трав,
200 г замороженого або свіжого зеленого горошку.
Стегенця покладіть в каструлю. Додайте нарізану навхрест маленьку цибулину, лавровий лист, перець горошок та розрізане на 3 частини стебло селери. Влийте 1,8 л води та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального та варіть під кришкою близько години, періодично знімаючи піну.
Моркву розріжте на 2 частини вздовж, після цього подрібніть на тонкі скибочки. Цибулю та часник дрібно шаткуйте. Картоплю наріжте кубиками. Виключіть вогонь під каструлею. Вийміть на тарілку стегна. Бульйон процідіть, каструлю помийте. Ставте назад на газову плитку, додайте 2 столові ложки олії. Кладіть овочі та смажте 7 хвилин, часто помішуючи. Додайте прованські трави та смажте ще 1 хвилину.
Тепер влийте бульйон та покладіть картоплю, посоліть на Ваш смак. Знову доведіть до кипіння, варіть до готовності овочів десь 15-20 хвилин. М’ясо зніміть з кісток і розберіть на шматочки. За 5 хвилин до готовності покладіть в суп м’ясо та горошок (заморожений можна попередньо не розморожувати).
Ваш курячий суп з горошком готовий! Смачного Вам!